Τελευταία Νέα Τοπικά

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του Σπήλιου Τσιγάρα

Αγαπητοί μου συνδημότες  τρικαλινοί και τρικαλινές, κάτοικοι της πόλης και των χωριών του Δήμου Τρικκαίων,  Καλή σας μέρα , Καλή εβδομάδα και Καλό μήνα σε όλους!

Βλέποντας σας όλους εδώ σήμερα και γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα και την καταστροφή που υποστήκατε πολλοί από σας από τις πρόσφατες πλημμύρες, νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου κάνετε να παρευρίσκεστε σήμερα Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ανεξάρτητου συνδυασμού ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

 Για να γνωρίσετε εμάς προσωπικά αλλά και τις θέσεις, τις προτεραιότητες και το όραμα του συνδυασμού  για τον τόπο μας! Ταυτόχρονα δε, να ενημερωθείτε ενδεικτικά και για ό,τι πράξαμε ως ελάσσων αντιπολίτευση στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.

Εύχομαι , ο Οκτώβριος να φέρει αέρα αλλαγής και αισιοδοξίας για  τον τόπο και τον Δήμο μας αλλά και για τις οικογένειες καθενός από σας και να επουλώσει όσο γίνεται τις πληγές που άφησε πίσω της η ανείπωτη καταστροφή που ζήσαμε πρόσφατα. Ταυτόχρονα δε να σταματήσει επιτέλους αυτή η υποβάθμιση του επιπέδου ζωής που βιώνουν οι τρικαλινοί τα τελευταία χρόνια

Θα ήταν παράλειψη μου, απέναντι σε όσους από εσάς  μας πρωτογνωρίζουν σήμερα  να μην αναφέρω ξεκινώντας την ομιλία και με δύο λόγια ποιοί είμαστε:

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός για το Δήμο Τρικκαίων ‘’ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ’, αγαπητοί συνδημότες, ιδρύθηκε το 2019 και αποτελείται από ενεργούς πολίτες από όλο το κοινωνικό, επαγγελματικό και ηλικιακό φάσμα που μας ενώνει η αγάπη και η αγωνία για τον τόπο όπου γεννηθήκαμε, εργαζόμαστε και ζούμε με τις οικογένειες μας!

Πιστεύουμε ακράδαντα  ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι υπόθεση των πολιτών και να μην χειραγωγείται από κομματικούς μηχανισμούς!

Νιώθουμε όλοι εμείς ότι δεν μπορούμε πλέον να μένουμε παθητικοί θεατές σε μιά κατάσταση που κάθε μέρα πάει προς το χειρότερο και για την οποία κατεξοχήν υπεύθυνη είναι η απερχόμενη δημοτική αρχή αλλά και οι προηγούμενες. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να αγωνιστούμε, για να την αλλάξουμε!  Γιατί η ανοχή είναι συνενοχή!

Δεν αντέχουμε, να είμαστε η μοναδική πόλη της Ελλάδας χωρίς κεντρική πλατεία,  μια πόλη γεμάτη τρεχούμενα νερά στην οποία ο Δήμος καταργεί τις δημόσιες βρύσες, μια πόλη που οι δρόμοι της σε πολλά σημεία μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο!

Ειλικρινά, όταν τέτοιο καιρό περίπου πριν 4 χρόνια ξεκινούσε η θητεία της απερχόμενης δημοτικής αρχής, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα φτάναμε σε τέτοιο σημείο και ότι τα Τρίκαλα θα βρίσκονταν στη χειρότερη κυριολεκτικά κατάσταση μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο!

Αγαπητοί τρικαλινοί κ τρικαλινές, Δεν βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να σας πώ όμορφα ψέματα αλλά μόνον αλήθειες έστω κ πικρές!

Ποιός ευθύνεται λοιπόν για ό,τι συμβαίνει και για το γεγονός ότι πλημμύρισε η πόλη των Τρικάλων αλλά και χωριά του Δήμου με ανυπολόγιστες καταστροφές; Φταίει μόνο ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε;  Ποιός έχει επίσης την ευθύνη που η πόλη έμεινε χωρίς πόσιμο νερό για 2 και πλέον ημέρες; Έχει ευθύνες η απερχόμενη δημοτική αρχή και οι προηγούμενες διαχρονικά και ποιές είναι αυτές Αυτά τα ερωτήματα, αγαπητοί μου, είναι φλέγοντα και χρήζουν άμεσα απαντήσεων! Διότι χάθηκαν κόποι μιας ζωής, πολλοί συνδημότες στα χωριά κυρίως, όπως η αγία Κυριακή και τα Μεγάλα Καλύβια έχασαν τα σπίτια τους και σώθηκαν από θαύμα! Διότι πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι έχασαν τα πάντα και δεν υπάρχει αύριο γι΄ αυτούς!  Οι συνολικές ζημιές που έγιναν μόνο στο Δήμο μας φθάνουν σε δυσθεώρητο ύψος αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Οφείλω λοιπόν στο φλέγον αυτό ζήτημα να αναφερθώ διεξοδικά για τον επιπλέον λόγο ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να τις ξαναζήσουμε!

Καταρχήν, να ξεκινήσουμε με την πόλη των Τρικάλων η οποία σε αρκετά σημεία της πλημμύρισε λόγω υπερχείλισης του Ληθαίου. Μπορούσε αυτή να αποφευχθεί και πώς Βεβαίως και μπορούσε, εάν πρωτίστως οι τοπικές αρχές, ο Δήμος και η Περιφέρεια είχαν αξιοποιήσει το κανάλι που είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του ‘50 από την αγγλική εταιρεία Βoot στο ύψος της Θεόπετρας και το οποίο με υδατοφράκτες εκτρέπει τα νερά του Ληθαίου προς τον Πηνειό. Αυτό φτιάχτηκε, για να μην ξαναπλημμυρίσουν τα Τρίκαλα όπως στην καταστροφική πλημμύρα του 1907,οπότε λόγω υπερχείλισης του Ληθαίουείχαν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες συμπολίτες! Δυστυχώς σήμερα το κανάλι αυτό είναι γεμάτο δέντρα και καλάμια και δέν χρησιμοποιήθηκε, για να γλιτώσει η πόλη όπως δήλωσε και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων. Το γιατί ας το εξηγήσουν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι στον τρικαλινό λαό!

Ένα άλλο μεγάλο μέρος της πόλης πλημμύρισε λόγω υπερχείλισης του Πηνειού στον Καραβόπορο. Γιατί Γιατί εκατομμύρια τόνοι σκουπιδιών από τον Καραβόπορο μέχρι το Βαλομάνδρι θάφτηκαν από προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου στην κοίτη του ποταμού με αποτέλεσμα αυτή να περιοριστεί από τα 155μ πλάτος στα 50μ πριν την πλημμύρα και τώρα να είναι σαν μικρό ρυάκι! Το μετέτρεψε δυστυχώς σε χωματερή το ποτάμι ο Δήμος Τρικκαίων! 1.450.000 Ευρώ κόστισε η αποκατάσταση της το 2007,για να γίνει δήθεν περιπατητική διαδρομή πάνω από τα σκουπίδια που ποτέ δεν έγινε…. Και το χειρότερο, όλη η διαδρομή της κοίτης είναι ακαθάριστη μέχρι και σήμερα! Πρέπει να γνωρίζετε ότι με την πρώτη δυνατή βροχή θα ξαναπλημμυρίσουμε με ακόμα χειρότερες συνέπειες!

Η περιοχή του Φλαμουλίου πλημμύρισε όμως  και εξαιτίας των κακοτεχνιών στον περιφερειακό που μέρος του έγινε πάνω στο ανάχωμα από την αερογέφυρα προς τα  ΤΕΦΑΑ και όπου οι παράδρομοι σχεδόν δεν υπάρχουν! ‘Ετσι επειδή φαγώθηκε το ανάχωμα εισέβαλε το νερό και από τον Κουμέρκη και από τον Αγιαμονιώτη με συνέπεια την ολοσχερή καταστροφή εκατοντάδων στρεμμάτων των παρακείμενων καλλιεργειών όπως του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου μας Χρήστου Αντάρη νέου αγρότη αλλά και μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων! Ποιός θα αποζημιώσει, αυτούς τους νέους ανθρώπους που χρεώθηκαν, για να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα και καταστράφηκαν μέσα σε μια μέρα; Και ποιός ευθύνεται για όλες αυτές τις κακοτεχνίες,κύριοι της δημοτικής αρχής;

Επίσης το χωριό της αγίας Κυριακής γιατί πνίγηκε;  Διότι το ανάχωμα και πάλι δεν ήταν στην κατάσταση που έπρεπε 100μ μετά τον περιφερειακό με αποτέλεσμα όλο το νερό να ξεχειλίσει προς το χωριό! Τελευταία άφησα τα Μεγάλα Καλύβια όπου κυριολεκτικά ο οικισμός καταστράφηκε και για μένα είναι ένα χωριό με το οποίο συνδέομαι ιδιαίτερα, αφού επί 4 χρόνια εργάζομαι εκεί ως καθηγητής στο Γυμνάσιο. Συγκλονίστηκα κυριολεκτικά όταν είδα τους μαθητές μου να λένε «κύριε τα χάσαμε όλα! Καταστραφήκαμε! Μόλις που σωθήκαμε και μένουμε σε ξενοδοχείο!» Πρέπει να ξέρετε λοιπόν ότι μετά την καταστροφή του Ιανού το 2020 η πολιτεία έδωσε στο Δήμο Τρικκαίων και στην Περιφέρεια ειδικά κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα στα Καλύβια. Πού είναι λοιπόν αυτά και γιατί δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα ;

Όσον αφορά το υπόλοιπο μέρος της πόλης και τα εκατοντάδες υπόγεια και ισόγεια που πλημμύρισαν η κύρια αιτία είναι τα βουλωμένα φρεάτια και γι’ αυτό φέρει ακέραια την ευθύνη η απερχόμενη δημοτική αρχή που επί χρόνια αδιαφορεί παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των πολιτών και τις δικές μας και παρά την καταστροφή που έγινε! Θα σας αναφέρω ένα μόνο περιστατικό που τα λέει όλα: όπως πολλοί γνωρίζετε τις μέρες της πλημμύρας με την ομάδα εθελοντών του συνδυασμού μας με δικά μας μηχανήματα αντλούσαμε νερά από ισόγεια κ υπόγεια σπίτια της πόλης. Τότε μεταξύ άλλων πήγαμε κ σε ένα καινούριο σπίτι στην περιοχή της ΔΕΗ, η οποία επίσης επλήγη βαριά όπως και όλη η Μπάρα, όπου το νερό άγγιζε το 1 μέτρο και το οποίο πλημμύρισε εξαιτίας βουλωμένου φρεατίου! Πολλοί θα είδατε ίσως και το σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… Το χειρότερο όμως, το αδιανόητο κυριολεκτικά ποιό είναι;  Ότι πρίν 3 ημέρες δηλ. 17 ολόκληρες μέρες μετά την 1η πλημμύρα  η δημοτική αρχή δεν είχε ξεβουλώσει ακόμη το φρεάτιο με συνέπεια το σπίτι να ξαναπλημμυρίσει μετά από μόλις μία ωρα βροχόπτωσης και να χαθεί ό.τι είχε μείνει.. Αν αυτό, δεν είναι εγκληματική αμέλεια, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους!

Ένα δεύτερο γεγονός που προσωπικά μου προκάλεσε σόκ αυτές τις μέρες, είναι όταν είδα συμπολίτισσες να γεμίζουν κουβάδες με νερά που αντλούσαμε από τα υπόγεια για χρήση στην τουαλέτα του σπιτιού τους.

Εδώ κάποιος ορθώς μπορεί να ρωτήσει: «Εσείς κ. Τσιγάρα ως εκπρόσωπος του συνδυασμού ‘’ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ’’ τι πράξατε για όλα αυτά ως μέλος του Δ.Σ Τρικκαίων;

Πέραν των επανειλημμένων εκκλήσεων που είχαμε απευθύνει για ξεβούλωμα των φρεατίων και όπου παίρναμε μονίμως την απάντηση ‘’Μην ανησυχείς! Ευτυχώς έχουμε το Ληθαίο και δε θα κινδυνέψουμε ποτέ από πλημμύρα, γιατί απορρέουν εκεί τα νερά’’, Θα σας αναφέρω ένα μόνο γεγονός: Ήδη από τον Αύγουστο του 2022 είχα ζητήσει επισήμως στο Δ.Σ από την δημοτική αρχή και τον τότε Δήμαρχο να φροντίσει για την προμήθεια κατάλληλων γεννητριών ρεύματος για το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΤ, ώστε να μη μείνουμε χωρίς νερό σε περίπτωση μακροχρόνιας διακοπής ρεύματος!

Σας διαβάζω την απάντηση του από τα επίσημα πρακτικά:’’…σε καμμία περίπτωση δε θα μπορούσαν να γίνουν διακοπές ρεύματος μίας και δύο ημερών.Αυτά μας φέρνουν σε άλλες εποχές,όχι στο 2022…’’. ΄Ετσι δεν αγοράστηκαν οι αναγκαίες γεννήτριες!

Δυστυχώς ο τότε Δήμαρχος και σημερινός υπουργός διαψεύστηκε από την πραγματικότητα και το τίμημα των επιλογών της δημοτικής αρχής το πλήρωσαν οι πολίτες των Τρικάλων μένοντας χωρίς πόσιμο νερό επί μέρες, αφού το αντλιοστάσιο δεν είχε ρεύμα! Εάν είχαμε εισακουστεί ,δεν θα φτάναμε εκεί!

Τα αποτελέσματα λοιπόν αυτής της κοντόφθαλμης πολιτικής της δημοτικής αρχής τα βιώσατε και τα πληρώσατε όλοι εσείς οι τρικαλινοί πολίτες και τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Οι ευθύνες για όλα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο και τις ομολόγησε και η ίδια η απερχόμενη δημοτική αρχή η οποία δημοσίως παραδέχτηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ ότι απέτυχε! Αρνήθηκαν όμως να αναλάβουν τις ευθύνες που οι ίδιοι ομολόγησαν ότι έχουν και να πράξουν το αυτονόητο, να παραιτηθούν! Ζούμε πραγματικά το θέατρο του παραλόγου…

Γι αυτό αγαπητοί συνδημότες κατεβαίνουμε ως ανεξάρτητος συνδυασμός σε αυτές τις δημοτικές εκλογές! Γιατί έχουμε λύσεις και για τις πλημμύρες ,μπορούμε να τις  εφαρμόσουμε προς όφελος των πολιτών και το έχουμε αποδείξει!

Αφενός θα κατασκευάσουμε άμεσα όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα που περιέγραψα, για να μην ξαναζήσουμε παρόμοια καταστροφή αφετέρου δε, θα ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών με πρώτιστο την απαλλαγή τους από δημοτικά τέλη και την συνέχιση παροχής στέγης, τροφής αλλά και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όσο χρόνο χρειαστεί.

θα μπορούσα να πώ πολλά ακόμα αναφέροντας προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη και τα χωριά του Δήμου και για τα οποία φέρουν μεγάλη ευθύνη οι δημοτικές αρχές που διοίκησαν τον Δήμο τα τελευταία χρόνια είτε με την αδιαφορία είτε με την αδράνειά τους.

Είναι όμως ώρα να αναφερθώ στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας και στις 12 άμεσες προτεραιότητες τις οποίες θα υλοποιήσουμε, εφόσον ο τρικαλινός λαός μας εμπιστευτεί και μας αναδείξει δημοτική αρχή την επόμενη Κυριακή 8 ή την μεθεπόμενη 15 Οκτωβρίου:

Θα υπάρξουν δραστικές μειώσεις στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Τ τόσο στην τιμολόγηση του νερού ανα κυβικό όσο και στην ελάχιστη πάγια χρέωση.
Θα μειώσουμε τα υπέρογκα δημοτικά τέλη μέσω της μείωσης του συντελεστή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους.
Θα λειτουργήσει πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Ιατρείο με δωρεάν ιατρική περίθαλψη για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες.
Θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε τα ΑΜΕΑ και οι μητέρες με μικρά παιδιά στα καρότσια να μπορούν να κινούνται στην πόλη με ασφάλεια. Επίσης  θα προχωρήσει άμεσα η αξιοποίηση της δωρεάς Δεληλίγκα για το κέντρο διημέρευσης ΑΜΕΑ.
Θα επισκευαστούν άμεσα και οριστικά όλα τα σημεία των δρόμων και των πεζοδρομίων από λακκούβες και κακοτεχνίες τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του Δήμου τα οποία θα πάψουν να έχουν εικόνα εγκατάλειψης. Αλήθεια, υπάρχουν ποιοτικοί έλεγχοι στην παραλαβή των έργων και ποιά κριτήρια πληρούν;
Θα συνδεθούν άμεσα όλα τα σχολικά κτίρια με το δίκτυο φυσικού αερίου.
Θα κατασκευαστούν υπαίθρια γυμναστήρια (outdoorgym) σε όλες τις γειτονιές της πόλης αλλά και στα χωριά για την άθληση της νεολαίας και όλων των πολιτών και Θα ανακατασκευαστούν όλες οι παιδικές χαρές σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
Θα επανεξεταστούν όλα τα πρόστιμα και οι εισφορές που επιβλήθηκαν από προηγούμενες δημοτικές αρχές σε χιλιάδες δημότες.
Θα δοθούν κίνητρα για την αύξηση της γεννητικότητας στο Δήμο με τη χορήγηση εφάπαξ ποσού για κάθε νεογέννητο από τα έσοδα της ελεγχόμενης στάθμευσης
Θα αξιοποιηθούν παραγωγικά όλες οι εγκατελειμμένες δημοτικές αγροτικές εκτάσεις (των πρώην Συνεταιρισμών ακτημόνων και όχι μόνον)μέσω της δωρεάν παραχώρησης τους στους αγρότες αλλά και σε κάθε πολίτη που θέλει να τις καλλιεργήσει.
Θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει εμφιαλωτήριο νερού στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Κόζιακα, ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία στην περιοχή και ο Δήμος να αποκτήσει πολύτιμα έσοδα. Θα λυθεί επίσης με την κατασκευή του αναγκαίου αγωγού το θέμα της υδροδότησης των χωριών της περιοχής που αντιμετωπίζουν πρόβλημα
Ο Δήμος Τρικκαίων θα μετατραπεί σε επίκεντρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω της κατασκευής δημοτικών φωτοβολταϊκών πάρκων σε μη καλλιεργήσιμες εκτάσεις όπως στους λόφους της Χρυσαυγής κλπ.

Ο συνδυασμός ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ δεν οραματίζεται μια πόλη γεμάτη πολυκατοικίες 8 ορόφων που θα κρύβουν κυριολεκτικά τον ήλιο, για να πλουτίζουν κάποιοι εργολάβοι αλλά μια πόλη που θα επεκταθεί οριζόντια και ομοιόμορφα, γεμάτη με πλατείες και χώρους πρασίνου, με χώρους άθλησης και αναψυχής.

Είμαστε εδώ και ζητούμε την εμπιστοσύνη σας, γιατί θέλουμε η πόλη μας να έχει κεντρική πλατεία που να είναι σημείο συνάντησης όλων των πολιτών και σήμα κατατεθέν της και όχι βομβαρδισμένο τοπίο .

Θέλουμε ένα Δήμο όπου οι πολίτες θα έχουν ίση μεταχείριση και η δημοτική αρχή δεν θα τους ξεχωρίζει σε παιδιά και αποπαίδια ούτε θα τους αντιμετωπίζει σαν πορτοφόλια!

Θέλουμε έναν Δήμο που θα μπαίνει μπροστά, για να προστατεύει όλους τους εργαζομένους του και δεν θα τους θέτει σε αναστολή εργασίας καταπατώντας θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα, επειδή απλώς δεν εμβολιάστηκαν!

Καλούμε όλους τους δημότες που νοιάζονται πραγματικά για τον τόπο τους, να αγωνιστούν μαζί μας ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, ώστε ο Δήμος Τρικκαίων να έχει ως προτεραιότητα και ως αξιακό επίκεντρο την ικανοποίηση των αληθινών αναγκών των πολιτών και όχι τις φανφάρες και τα πυροτεχνήματα!

Σας καλούμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί άνδρες και γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, για να πάψουν τα Τρίκαλα να είναι δήθεν έξυπνη πόλη  και να γίνουν πόλη όντως λειτουργική και πραγματικά προοδευτική!

Σας περιμένουμε καθημερινά στα γραφεία του συνδυασμού “Πρώτα οι πολίτες”, δίπλα στην κεντρική πλατεία της πόλης οδός Κονδύλη 3, δίπλα στη Εθνική τράπεζα, για να συζητήσουμε τα προβλήματα της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων και να βρούμε μαζί λύσεις γι’ αυτά.

                                          Αγαπητοί Τρικαλινοί συνδημότες,-ισσες

 H δύναμη αλλά και η ευθύνη, για να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή στον τόπο μας τόσο για σας αλλά κυρίως για τα παιδιά και τα εγγόνια σας, βρίσκεται στα χέρια σας!

Ελάτε μαζί μας στηρίζοντας την ερχόμενη Κυριακή τον συνδυασμό ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, για να γίνουν η πόλη και τα χωριά μας  τόποι όπου θα χαίρεται κανείς να ζεί, να εργάζεται και να δημιουργεί!

Κλείνοντας θέλω να κάνω απέναντι στον τρικαλινό λαό μια προσωπική δέσμευση: Εφόσον εκλεγώ Δήμαρχος Τρικκαίων από τον μηνιαίο μισθό του Δημάρχου θα κρατώ μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στο μισθό ενός ανειδίκευτου εργάτη. Το υπόλοιπο θα το διαθέτω για τις ανάγκες των οικονομικά αδύναμων συνδημοτών!

Σας Ευχαριστώ από καρδιάς!

                                                Σας ευχαριστώ όλους!

                                                          Με τη Νίκη!