Τελευταία Νέα Τοπικά

Είναι τα Τρίκαλα η πόλη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών;;;

Στο ερώτημα για το ποια πόλη είναι σήμερα «έξυπνη πόλη» και πόσο εύκολο είναι να γίνει έξυπνη κλήθηκε να απαντήσει ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο Regional Growth Conference 2023 και στον κύκλο συζήτησης για τις έξυπνες πόλεις και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η απάντηση του μάλιστα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ συνοψίζεται στη φράση που υπογράμμισε ο ίδιος: “Aποτελεσματική είναι μια πόλη η οποία καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών”.

Η δική μας λοιπόν σεμνή και ταπεινή γνώμη, μας δημιουργεί την ανάγκη να θέσουμε το εξής ερώτημα γύρω από αυτή την απάντηση.

Πόσο αποτελεσματική και συνάμα έξυπνη είναι μια πόλη, της οποίας το οδικό δίκτυο χαρακτηρίζεται από λακκούβες, μπαλώματα και σπασμένα πεζοδρόμια θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών;

Πόσο αποτελεσματική και έξυπνη είναι μια πόλη της οποίας τα έργα δεν έχουν κανένα άλλο σκοπό πέραν μιας κάλπικης προβολής της πόλης, έργα που οι ίδιοι πολίτες χαρακτηρίζουν φούμαρα, με πολλές προχειρότερες, χωρίς καν τις στοιχειώδεις μελέτες.

Σίγουρα τα προβλήματα της πόλης είναι πολλά και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε λίγες μόνο αράδες.

Πάραυτα τα Τρίκαλα διεκδικούν τον τίτλο της έξυπνης πόλης..!